znvr-logo-2021

Verdiepende modules One Switch

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een basisopleiding te volgen om op de zorgzoeker van het ZNVR te blijven staan. Het volgen van de verdiepingsmodule ‘Analyse van de Ruiter’ bij opleidingsinstituut One Switch is een van de geaccepteerde basisopleidingen om op de zorgzoeker van het ZorgNetwerk Voor Ruiters te mogen staan. Ben je fysio- of oefentherapeut? Dan moet je een andere basisopleiding volgen.

Inhoud van de verdiepingsmodules van One Switch

De verdiepende opleidingen Module IV en V zijn ontwikkeld door opleidingsinstituut One Switch als verdieping op de basisopleiding tot ruitervitaalcoach. Voor voorwaardes van de opleiding en de waarborg van de kwaliteit verwijzen we jullie graag naar de website van One Switch. 

Verdiepingsmodule I – Analyse van de ruiter

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven om de ruiter beter in beeld te krijgen. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende aspecten van vitaliteit, blessures die we veel zien bij ruiters, motorisch leren en herkennen van problemen om op tijd een extra professional in te schakelen. Door middel van de kennis die je in deze module ontwikkeld kun je de ruiter op een bredere manier helpen.

Heb je deze module gevolgd? Je kunt deze opleiding opgeven als basisopleiding om op de zorgzoeker te staan.

Onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

 • Wat kan en mag een RVC behandelen aan blessures
 • Hoe stuur je door naar een (para-)medicus
 • Diverse (gezondheids-)modellen
 • Basis van het analyseren van je ruiter
 • Preventie van blessures
 • Placebo- en Nocebo effecten
 • Profileren van jezelf als RVC
 • Enzovoorts

Aanmelden voor ‘Analyse van de Ruiter’ gaat via opleidingsintsituut One Switch en buiten de stichting om. Je kunt je gegevens doorgeven via info@oneswitch.nl of door te bellen naar J. den Otter +31(0)6-15433617.

Verdiepingsmodule II – Ruiter en Paard in Beeld

In deze verdiepingsmodule worden handvaten meegegeven voor de combinatie ruiter en paard. Door middel van de kennis over de problemen die mogelijk bij ruiter en paard kunnen ontstaan en het leren welke (paarden-) professional je moet inschakelen bij welke problemen kun je leren om effectiever samen te werken. Hiernaast gaan we in op faalangst, pijn en de mentale vaardigheden die nodig zijn voor verschillende disciplines. Je verdieping wordt zichtbaar in het ZorgNetwerk Voor Ruiters als je deze module hebt afgerond.

Onderwerpen die in deze module behandeld worden zijn:

 • Anatomie en Biomechanica van het paard
 • Fysieke en Mentale wisselwerking tussen ruiter en paard
 • Blessures bij paarden en relatie hiervan met de ruiter
 • Verdieping op de ruiteranalyse
 • Mentale aspecten die de ruiter nodig heeft bij het rijden (en hoe problemen voorkomen)
 • Leerstrategie├źn ruiter en paard
 • Enzovoorts

Aanmelden voor ‘Ruiter en Paard in Beeld’ gaat via opleidingsintsituut One Switch en buiten de stichting om. Je kunt je gegevens doorgeven via info@oneswitch.nl of door te bellen naar J. den Otter +31(0)6-15433617.

Vereiste vooropleiding

De verdiepingsmodules opleidingen zijn te volgen na afronding van de basisopleiding tot ruitervitaalcoach, na afronding van een (para-)medische opleiding gericht op het bewegingsapparaat (zoals fysiotherapie of oefentherapie), na afronding van een sportopleiding op HBO-niveau (ALO, sportkunde etc) of als vervolg op de opleiding tot personal trainer (vitvak A en B) als je aantoonbare ervaring hebt op het gebied van de ruitersport. Twijfel je of je vooropleiding afdoende is? Dan kun je contact opnemen met Janneke den Otter op telefoonnummer +31(0)6-15433617 of via de mail info@oneswitch.com.

Basisopleiding ruitervitaal coaches
Dit artikel verscheen oorspronkelijk in:

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vraag een resetlink aan via beheer@znvr.nl.