znvr-logo-2021

Basisopleiding voor Fysio- en Oefentherapeuten

Basisopleiding: Inleiding in Ruiterfysiotherapie en hippische oefentherapie

Waarom een bijscholing ruitersport voor fysio- en oefentherapeuten?

De paardensport is een complexe sport waarbij vanuit verschillende expertises gekeken kan worden om zo de combinatie te optimaliseren. Er moet op een brede manier gekeken worden naar de paardensport, waarbij vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken naar de ruiter. We hebben gekozen voor een scholingsvorm waarbij zowel theorie als praktijk wordt meegenomen. Doel van deze bijscholing is zorgen dat je na afloop met nieuwe handvaten aan de slag kunt gaan met ruiters bij jou in de praktijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde basiskennis heeft hebben we deze opleiding verplicht gesteld om op de zorgzoeker te mogen staan. Deze basisopleiding is een van de minimale eisen* om op de zorgzoeker te mogen staan.

Wie zijn de sprekers? 

Eva Beun-Lekkerkerker is fysiotherapeut voor mens en dier en heeft zich gespecialiseerd in onder andere de Franklin Methode. Zij zal in haar presentatie vooral ingaan op het ‘samen met het paard’ bewegen. Zij is eigenaresse van Skipslestin. Eva is de voorzitter van het ZNVR.

Sophie Delemarre is fysiotherapeut en eigenaresse van Delemarre Hippische Zorg | Fysio in Stiphout. Zij is gastdocent voor de opleiding sportfysiotherapie op de hogeschool van Rotterdam, heeft op het European Congress of Sport Science een presentatie gehouden over ruiterbalans (haar eigen onderzoek) en is Classifier voor de KNHS. Zij is aan het ZNVR verbonden voor onderzoeksbegeleiding.

Irma Wormgoor is Ruitervitaal Coach, medisch fitnesstrainer en zadelpasser. Irma gaat jullie meenemen in de samenwerking tussen de ruitervitaal coach en de (para-)medische beroepsgroepen.

Daarnaast hebben we per jaar ook nog wisselende sprekers om zo de nieuwste inzichten te behouden.

Wanneer mag ik deze opleiding volgen?

Deze training is geschikt voor fysio- en oefentherapeuten die zich willen verdiepen in de kunst van de ruitersport om mensen die ze begeleiden nog beter te kunnen helpen. In overleg kunnen mensen met een andere opleidingsachtergrond ook deelnemen aan deze scholing.

We hanteren een maximumaantal deelnemers om de bijeenkomst zo interactief mogelijk te houden. Als de geplande dag vol is dan wordt er gewerkt met een reserve- en/of wachtlijst, waarna een extra datum wordt voorgesteld bij voldoende belangstellenden.

Hoe meld ik me aan?

Wil je meer informatie? Je kunt dan mailen naar  beheer@znvr.nl. Deze opleiding proberen we elk voorjaar te organiseren. De data hiervoor publiceren we op de pagina van onze Academy. Na ontvangst van de betaling van je factuur is de aanmelding pas definitief.

* Na volgen van deze scholing kun je je als fysio- of oefentherapeut aanmelden voor de zorgzoeker als je aan de andere aanvullende voorwaardes van plaatsing voldoet. De korting voor deelnemers met een profiel met zorgzoeker wordt verrekend indien binnen een maand een verzoek tot aanmaak van profiel is gehonnoreerd door team stichting ZNVR

Afbeelding van een eerder opleidingsdag tot hippisch oefentherapeut/ ruiterfysiotherapeut
Dit artikel verscheen oorspronkelijk in:

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vraag een resetlink aan via beheer@znvr.nl.