znvr-logo-2021

Over het Zorgnetwerk voor ruiters

Over Ons

Stichting Zorgnetwerk voor ruiters (ZNVR) is een stichting met een landelijk netwerk voor zorgprofesionals die zich bezig houden met de zorg rondom de ruiter. In dit open netwerk staat kwaliteit en samenwerken voorop. De mensen die deel uitmaken van het ZNVR hebben aantoonbare affiniteit en ervaring met het begeleiden en behandelen van ruiters.

Missie

Het verbeteren van de ruiter naast het paard, om zo een bijdrage te leveren aan paardenwelzijn. Hoe fitter de ruiter, hoe beter de ruiter kan samenwerken met het paard om samen zo optimaal mogelijk te bewegen.

Visie

Onze stichting heeft als doel om een herkenbare positie te krijgen binnen de ruitersport. Door middel van het delen van kennis, begeleiden van ruiters, netwerken en doen van onderzoek willen we de paardensport verbeteren. Het doel is om verder te kijken dan de eigen expertise, en juist te kijken naar welke overlap er is bij behandelen en begeleiden van ruiters tussen verschillende disciplines.

Onderzoek en Afstuderen

Stichting ZNVR heeft professionalisering en kennisdeling in de paardensport hoog in het vaandel staan. Wij bieden dan ook de mogelijkheid om (afstudeer-) opdrachten van diverse opleidingen bij ons te doen. Voorbeelden hiervan zijn afstudeeronderzoeken, het schrijven van informatieve stukken op sociale media of op de website, organiseren van bijeenkomsten en het meehelpen op evenementen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, dan kun je contact opnemen Sophie Delemarre door te mailen naar beheer@znvr.nl of te bellen naar +31(0)6-15433617 met de vermelding ‘(afstudeer-)opdracht. 

Voorbeelden van opleidingen die bij ons een opdracht kunnen uitzetten zijn: communicatie; fysiotherapie; oefentherapie; sportkunde; innovatieopleidingen; enzovoorts

Deelnemer worden van het Zorgnetwerk voor ruiters

Wat wordt er van je verwacht wanneer je op de zorgzoeker staat?

We verwachten dat je minimaal 2 maal per jaar actief participeert binnen het netwerk, anders is het niet mogelijk op de zorgzoeker te blijven staan. Deze actieve participatie kan zijn in de vorm van het inbrengen van een casus, het uitlichten van een onderwerp of actief deelnemen aan discussies in de meetings die onderling georganiseerd worden. Ook wordt er verwacht dat je voldoet aan de instapeisen. Dit kan zijn in de vorm van een opleiding, of aantoonbare werkervaring in de paardensport. We hebben een artikel op de kennisbank staan over de actieve bijdrage.

Hoe gaat het aanmelden in zijn werk?

Nadat je je op het contactformulier op de website hebt aangemeld krijg je zo snel mogelijk bericht. Ons volledige netwerk draait op vrijwilligers, dus het kan zijn dat je niet meteen een reactie krijgt. Als de belangrijkste gegevens bij ons bekend zijn wordt er (telefonisch) contact met je opgenomen. We gaan dan in gesprek om te bepalen in hoeverre je al voldoet aan de instapeisenen om te kijken welke mensen uit het netwerk mogelijk relevante connecties voor je zouden kunnen zijn. 

De kosten voor een volledig profiel zijn € 95,- per jaar, waarbij je het eerste jaar € 50,- korting krijgt. Een studentlidmaatschap kost € 25,- tot aan je afstuderen. Dit geld wordt besteed aan het uitbreiden van het netwerk, maar ook het vergroten en delen van kennis met elkaar en met anderen. Op het moment dat je een profiel hebt is het mogelijk om alle webinars en terug te kijken die we tot op heden hebben georganiseerd. 

Mocht je niet direct in aanmerking komen om op de zorgzoeker geplaatst te worden, bestaat er wel de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een (ruiter-)fysiotherapeut of ruitervitaalcoach. Ook is het mogelijk om op de maillijst te komen voor de (gratis) bijeenkomsten.

We hebben ook de mogelijkheid om een profiel te hebben zónder een vermelding op te zorgzoeker. Alle mensen met zo’n profiel krijgen gewoon toegang tot al de informatie die intern gedeeld wordt. Een dergelijk profiel kost € 25,-  per jaar.

Meld je nu aan via het contactformulier!
Wat zijn de instapeisen?

Toelatingseisen voor fysio- en oefentherapeuten

Als fysio- of oefentherapeut kun je je aanmelden als je aantoonbare affiniteit hebt met ruiters. Voorafgaand aan een plaatsing op de zorgzoeker wordt je gebeld door een van de mensen van het netwerk. 

Een afgestudeerd fysio- of oefentherapeut kan als deelnemer op de zorgzoeker worden vermeld wanneer ze met regelmaat ruiters zien. Ook kan er worden verwacht dat je een relevante (basis-)scholing hebt gevolgd. 

Wij organiseren met regelmaat bij- en nascholingen  voor onze leden. Op het moment dat je een in de fysiotherapie erkende specialisatie (manueel therapie, bekkenfysiotherapie) hebt gevolgd wordt dit ook op de website vermeld. Ben je oefentherapeut met een erkende (master)specialisatie? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. 

Toelatingseisen voor studenten fysiotherapie

Als student fysiotherapie kun je je aanmelden op het moment dat je interesse hebt om je te specialiseren in de ruitersport. 

Het is mogelijk om opdrachten van je opleiding te koppelen aan het ZNVR, je scriptie aan ons te koppelen en om met korting aan scholingen deel te nemen. Een student fysiotherapie wordt niet op de zorgzoeker vermeld. Een studentlidmaatschap kost jaarlijks €25,-.

Toelatingseisen voor ruitervitaal coaches

Een ruitervitaal coach kan met zijn profiel ook op de zorgzoeker worden vermeld. Wil je weten wanneer je als ruitervitaal coach kunt toetreden tot het netwerk? Lees dan het artikel over ‘Hoe wordt ik ruitervitaal coach?‘ Ben je nog in opleiding? Dan kom je in aanmerking voor een profiel zonder zorgzoeker. Dan kun je wel alle webinars terugkijken!

Toelatingseisen voor andere specialismen

Als (zorg-)professional in de paardensport kun je jezelf aanmelden voor een profiel. In je profiel kun je alle reeds gegeven webinars terugkijken en wordt je op de hoogte gehouden van relevante bij- en nascholingen. Ook worden interessante artikelen gedeeld en heb je toegang tot onze multidisciplinaire groepspaps.

Er wordt altijd individueel gekeken naar de toegevoegde waarde van het netwerk voor een beroepsgroep en of het netwerk een nieuwe broepsgroep als aanvulling zou kunnen gebruiken. 

Op dit moment kun je (behalve als je een Fysiotherapeut óf als je een Ruitervitaal Coach bent) nog niet op de zorgzoeker komen te staan. Zodra we van jouw beroepsgroep genoeg aanmeldingen hebben om landelijk dekkend te zijn op de kaart van Nederland dan komen we graag in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten? Stuur een mail naar beheer@znvr.nl 

Ontmoet ons bestuur

Voorzitter

Eva Beun

Top Health Group & Skiplestin
Balinge
Penningmeester

Tim van der Pol

Delemarre Hippische Zorg
Stiphout (Helmond)
Secretaris

Pamela in 't Veld

Fysiotherapie Voorhof
Delft
Algemeen Bestuurslid

Sophie Delemarre

Delemarre Hippische Zorg
Stiphout (Helmond)
Algemeen Bestuurslid

Irma Wormgoor

Fit Rider Trainingen
Wichmond

Registratieformulier

Wat is je naam?*
Wat is je e-mailadres?*
Wat is je telefoonnummer?*
Welke zorg bied je aan?*
Wil je lid worden van het Zorgnetwerk voor ruiters?
Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vraag een resetlink aan via beheer@znvr.nl.