znvr-logo-2021

Masterclass Ademhaling

Ademhaling is enorm belangrijk voor ruiters. In deze masterclass, die wordt gegeven door Sophie Delemarre, (gediplomeerd vaat-, long- en coronafysiotherapeut) krijg je praktische handvaten om met ruiters aan de slag te gaan.

Waarom moet je de hippische opleiding masterclass ademhaling volgen? 

Ademhaling is van groot belang voor ruiters. Zo kun je met behulp van je ademhaling invloed uitoefenen op aan- en ontspanning in het rijden, kun je signalen aan je paard geven en helpt doorademen je om een proef beter uit te zitten. Met deze masterclass krijg je handvaten om invloed uit te oefenen op ademhaling van jouw ruiters, die je ook praktisch kunt toepassen in je eigen rijden.

Wat wordt er behandeld bij de hippische opleiding masterclass ademhaling ?

In deze masterclass wordt ingegaan op de anatomie en fysiologie van het ademhalingsapparaat, de betrokken spieren, adem-gerelateerde problemen herkennen (dus wanneer spreek je van problemen met doorademen), leer je wat veel voorkomende problemen/ziektebeelden (zoals bijvoorbeeld astma) van het ademhalingsapparaat zijn en leer je praktische oefeningen om het ademhalen te optimaliseren. 

Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Anatomie en fysiologie
  • Bekende ziektebeelden
  • Ademhaling in het paardrijden
  • Testen en behandelen van ademgegrelateerde klachten

* Dit betreffen studenten van (para-)medische (beroeps-)opleidingen en mensen met een profiel op het ZNVR (met én zonder borgzoeker. Wil je meer informatie? Dan kun je ook bellen naar 06-15433617 (Sophie Delemarre). Let op, deze scholing is zonder paard

Voor wie is de masterclass ademhaling geschikt?

Deze hippische opleiding is geschikt voor (para-)medici en sportprofessionals die zich willen verdiepen in de kunst van het ademhalen om ruiters die ze begeleiden nog beter te kunnen helpen. Als student of als deelnemer van het ZNVR ontvang je 10% korting op deze scholing*. Deze masterclass is vooral geschikt voor mensen die (nog) weinig kennis hebben van ademhalingsgerelateerde problematiek bij ruiters. 

Accreditatie

Er kunnen 3 accreditatiepunten toegekend voor fysiotherapeuten. Volgen van deze scholing kun je opvoeren als actieve bijdrage voor je profiel bij het ZNVR. Dit moet dan wel op tijd worden aangevraagd, heb je interesse neem dan contact op met Sophie!

Planning en kosten

In de agenda van de scholingsaanbieder kun je vinden wanneer een volgende masterclass georganiseerd wordt. Deze opleiding is ook in-company (op jouw locatie) in te boeken. Voor actuele kosten verwijzen we je naar de website van de scholingsaanbieder.

Afbeelding van bergen
Dit artikel verscheen oorspronkelijk in:

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Vraag een resetlink aan via beheer@znvr.nl.